Inceputurile si Hanna-Barbera

Am o mare problema,nu stiu cu sau cum ce sa incep.Sunt atat de multe personaje despre care as vrea sa scriu,atatea serii de desene,atatea filme de desene animate,poate chiar comicsuri.Vreau sa incep cu inceputul,dar inca nu mi-am dat seama pe ce criterii sa fac asta.Sa incep in ordine alfabetica…pe case de productie…pe perioada cand au fost difuzate sau create…destul de complicat.
Daca stau sa ma gandesc bine cred ca face ceva ce nu credeam ca o sa fiu prea curand nevoit sa fac…sa incep sa ma uit prin colectia mea(marea mea colectie,ca sa ma laud) de desene animate.Din cauza unei intamplari mai putin nefericite acum doi an am inceput sa colectionez desene animate…acum am peste 2 terabiti…peste 15.000 de episoade din sute de show-uri.
Cand m-am apucat am plecat cu un gand…sa gasesc tot ce au produs cei de la Hanna-Barbera Productions, Inc,cele mai multe difuzate pe Cartoon Network,dar si nevazute..dar la fel de interesante.Acum mi-am dat seama cum gandeam cand le imparteam..Hanna-Barbera …si restul.In mare parte le-am gasit.Nu a fost usor,mai ales ca lumea in domeniul asta era destul de putina,si in grupuri bine ascunse…e unu jegos(roman) pe care il tin minte ca nu vroia sa dea la nimeni…
Dupa lungi cautari am dat de tv.torrents si mai apoi de un server de irc specializat pe asa ceva…dejatoons.
Sa incepem cu inceputul …
Hanna-Barbera Productions, Inc. (denumită şi Hanna-Barbera Cartoons, Inc. şi Hanna Barbera Enterprises, Inc.), a fost un studiou de animaţii americane care a dominat televiziunea nord americana  în timpul celei de a 2-a jumătăti a secolului 20. Compania originala a fost formată în 1944 de către William Hanna şi Joseph Barbera directori  MGM la animatii şi de către directorul de live-action, George Sidney. Incepand ca Hanna-Barbera Enterprises să producă filme sponsorizate şi pe urmă reclame.
Astăzi, Hanna-Barbera reprezintă un ansamblu de sine stătător în cadrul Waner Bro. Animation.
După ce MGM si-a închis studioul de animaţii in 1975, Hanna-Barbera Enterprises a devenit prioritatea cu normă întreagă a lui Hanna-Barbera, iar compania a fost redenumită Hanna-Barbera Production în 1960. În următoarele 3 decenii, Hanna-Barbera Productions a produs multe desene animate de succes, printre care amintim The Huckeberry Hound Show, The Flintstones, Top Cat, Tom and Jerry, The Yogi Bear Show, The Jetsons, Jonny Quest, Scooby-Doo, The Smurfs, şi Wacky Races.
În 1991, compania a fost preluată de Turner Broadcasting System. Joe Barbera şi Bill Hanna au intrat intr-o semi-activitate, continuând să sa fie imaginea studioului.
De prin 1990, Turner a folosit principalele productii Hanna-Barbera ca material nou pentru Cartoon Network,care a fost construit pe baza arhivelor Hanna-Barbera. În 1994, compania a fost redenumită Hanna-Barbera Cartoons.
În 1996, proprietarul TBS, Ted Turner negociază cu Time Warner. Odată cu moartea lui Bill Hanna în 2001, Hanna-Barbera a fost transformată în Warner Bros. Animation, iar Cartoon Network Studios şi-a asumat producţia interfeţei Cartoon Network. Joe Barbera a rămas la Warner Bros. Animation până când a murit, în 2006.
Numele de Hanna-Barbera este folosit  astazi doar pentru brand si pentru productiile clasice asociate cu Hanna-Barbera ca Tom & Jerry,Scooby Doo sau The Flintstones.hannabarberagang
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑