Desene cu Mihaela

Astazi este sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavril.La noi ce mai sunt asa sarbatori ca in rest..

Asa ca m-am gandit sa va aduc aminte(iar) de niste desene pentru ziua asta…vechile desene animate romanesti cu Mihaela,creata caricaturistul Nell Cobar.

Mihaela e o fetita blonda cu fundite în par,trece prin tot felul de situatii.Desenele cu Mihaela au fost difuzate intre anii 1970-1980.

Spre deosebire de alte desene animate din acea vreme, aventurile eroinei cu fundite erau difuzate în cadrul 1001 de seri (rubrica initiata chiar de Nell Cobar) zilnic, la ora 19:20, dupa care urma Telejurnalul.

Mihaela nu avea voce ca alti eroi de desene animate, deoarece serialul trebuia vandut în strainatate, iar datorită vocilor, dublajul complica lucrurile. Muzica a fost compusa de Margareta Paslaru.

La începutul anilor ’80 programul de la televizor a fost scurtat drastic, stergandu-se si cele 1001 de seri pentru a face cat mai mult loc propagandei comuniste.

Imediat după Revolutia romana din 1989, Mihaela a reaparut într-o revista lunara cu acelasi nume, dedicata copiilor si redactata de Nell Cobar. Printre cei care au colaborat la aceasta revista se numara si actorul Iurie Darie. Revista a durat pana la moartea lui Cobar, în 1993.

Mai nou am vazut ca redifuzate pe canalul Minimax.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s