Teava cu cornete

Va mai aduceti aminte de tevile cu cornete ?Pac pac :))..

Nu puteam sa nu postez filmuletul asta..omul e un talentat proiectant de tevi :)))

 

1.La noi la Predeal pe vremurile alea avea o gramada de vile parasite in care ne puteam juca,odata am cazut de la etajul 3 cu teava cu tot..si acum ma mai gandesc cum de inca sunt aproape intreg..Pe langa vile mai erau si padurile, jucam 25-30 de insi,partea de sus cu partea de jos,cu capcane (unii si-au rupt mainile si picioarele,altii au patit si mai rau..dar tot era frumos).Cornetele erau  cu oja sau bold.depinde cata dusmanie era intre noi…Strazile erau pline de foi de caiete :))

2.Si prin cluj erau aceleasi chestii dar fara atata branding.. tuburi cu cornete cu varianta tuburilor f subtiri cu care trageam cu bilute de chit recuperat de pe geamurile usilor de bloc, chit care se tinea lipit intr-un bulgare mare pe teava din care tot luai bucati, prastii din sarma izolata cu gloante in forma de u si prastii din lemn cu cauciuc de camera si masca de gaze. Preferata mea era un model de prastie cu o singura banda de cauciuc. Se lega de un capat o sfoara cu o bucata de piele in care puneai piatra se tinea capatul liber al cauciucului in pumn si se tragea in spate peste degetul aratator cu ajutorul caruia tineai si linia de ochire. Dezavantajul era ca iti mai dadeai cu piatra peste degete si avea range mic dar era cea mai portabila arma, si o puteam cara dupa mine oriunde fara sa ridic suspiciuni asa ca in scurt timp am devenit destul de precis cu ea.
Mi-a ramas in minte o intamplare din primavara lui ’90 cu prastia aia.. stateam prin fata blocului cu gasca(9-11 ani) si unul din baieti mi-a zis ceva urat de taica-meo care era politist si in vremurile alea era in ceata rolul politie la revolutie. Asa ca, desi fire pasnica, m-am ridicat la bietul Adi sa imi apar onoarea familiei :)) speriat probabil de mutra mea serioasa a inceput sa dea cu spatele si a iesit de pe iarba luand-o spre scara lui uitandu-se in spate tot timpul. Eu m-am oprit si mi-am scos prastia dintr-un buzunar si o piatra din altul, moment in care Adi a luat-o urland la fuga pe mijlocul strazii. Din pacate pentru el, in linie dreapta. Am ochit relaxat si parca si acuma vad piatra aia cum merge in slow motion si il loveste pe Adi fix intre omoplati, ceea ce a dus la dublarea brusca a urletelor si a vitezei de deplasare. Spre surprinderea mea nu s-a lasat cu vizite la domiciliu cu parintii dupamasa, probabil si-a dat si el seama ca mai ia un ceai si de la ai lui daca se investigheaza incidentul asa ca a ramas fara urmari pentru mine.. nici nu mai stiu daca ne-am impacat dupa aia pentru ca dupa cateva luni ne-am mutat de acolo.. o povestire furata :))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑